грижа и съвети

преди/след микроблейдинг

Очертавайки горната граница на лицето разделяйки го от челото веждите са сред тези места на лицето, които са важни за неговият общ вид. Микроблейдингът е метод, който ни позволява да очертаем веждите по начин, по който те да изглеждат плътни и гъсти по съвсем натурален начин и именно затова е предпочитан от много жени, а и не малко мъже.


Ако сте склонни да се подложите на микроблейдинг (нещо, което ние ви препоръчваме) е хубаво да се запознаете с някои характеристики на метода преди процедурата. Настоящата статия цели да ви запознае с тези характеристики, както и с някои основни съвети за това как да поддържате вече очертаните вежди.


преди:

Като начало е важно да знаете, че микроблейдингът не е подходящ за всеки тип кожа. Ако имате “специалист”, който твърди обратното, моля, дайте му да прочете тази статия.


Основно положение е, че по-мазните типове кожа са склонни да “изхвърлят” пигмента по-бързо от сухите. Това ще наложи по-честа и интензивна последваща поддръжка и предполага незадоволителен резултат. Ако вие сте с по-мазна кожа от Vili the Makeup Artist не бихме желали да ви спираме, а по-скоро да ви препоръчаме да се консултирате с вашият гримьор/козметик преди да се подложите на процедурата.

Разлики между микроблейдинг и перманентен грим:

Искаме дебело да подчертаем, че микроблейдингът и перманентният грим са съвсем различни процедури, макар и да са подобни една на друга в някои отношения.

На първо място пигментът на който разчита микроблейдингът е коренно различен от мастилата, които се поставят при постоянният/перманентен грим. Пигментът е на базата на железен оксид, който е популярна съставка в декоративната козметика (руж, фон дьо тен, червила, сенки и др продукти.) Основата от железен оксид, позволява на цвета да избледнее с течение на времето, и в крайна сметка да изчезне напълно, за разлика от мастилата, използвани при перманентния грим, чието избледняване не е пълно и често води до промяна на цвета в неестествени нюанси на синьото, сивото и даже лилавото.


Втората разлика идва от дълбочината, на която се нанасят пигментите и мастилата. Микроблейдингът позволява пигменът да се нанася съвсем плитко в дермата, което не стресира кожата толкова силно и значително намалява времето за възстановяване, вероятността от белези причинени от дълбокото проникване при перманентен грим, както и неприятното усещане от процедурата.


Тъй като, както стана ясно че, микроблейдингът разчита на микро разрези, чрез които да се пигментира кожата на определена дълбочина, колкото и старателно да е направен той, обаче, непосредствено след поставянето му са възможни зачервявания и подуване на кожата, които отшумяват до няколко часа след процедурата.

След Микроблейдинг:

Възстановяването след процедурата е особено важно, тъй като от неговата пълност зависи колко дълго ще се задържи постигнатият резултат.

За пълното заздравяване на микро разрезите, през които е поставен пигментът са нужни 7-14 дни. В първите дни цветът на пигмента е доста тъмен и може да ви се струва, че не е това, което сте желали, но молим да забележите, че това е временно и цветът който наблюдавате в първите дни ще избледнее с около 40% докато се възстановява кожата, а цветът, който ще остане за постоянно се вижда около 30 дни след процедурата.

През първите 2 седмици е желателно да не излагате кожата на директни слънчеви лъчи, както и да не мокрите веждите си прекалено обилно (да, не е хубаво да се прави преди море). Кожата не бива да се оставя напълно суха и е подходящо да мажете с крема, който обикновено ползвате за лице.


В зависимост дали сте доволни от резултатът след първоначалният микроблейдинг, може и да не се наложи да правите ретушираща процедура. Иска ни се да отбележим обаче, че евентуалният ретуш след първоначалното очертаване гарантира значително по-дълготраен ефект впоследствие.


Първата процедура по поддръжка ви препоръчваме да направите между 12-ия и 18-ия месец, като най-добре е да се консултирате с вашият козметик/makeup специалист.