очертаване на вежди чрез микроблейдинг

Микроблейдингът е ръчен метод за визуалното изграждане на косъмчета в зоната на веждите. Много ми се иска да подчертая, че тук описвам традиционният японски метод на микроблейдинг, който силно се различава от други методи за перманентен грим и микротатуиране.


Процедурата се извършва с изключително фини игли, като нивото на което проникват иглите е между епидермиса и дермата. За сравнение, при татуирането и микротатуирането иглите навлизат навътре под дермата.


Най-дългата част от процедурата е първоначалното оразмеряване, изчертаването и изграждането на формата на веждите. Времетраенето зависи от това дали изграждаме чисто нови вежди, без наличие на естествено окосмяване или само попълваме гъстотата.


Самото татуиране е най-кратката част от процедурата и трае около 15-20 минути и е важно да подчертаем, че за ваш още по-голям комфорт мястото бива обезболено с лидокаин.


От особено голямо значение е ретушът (последващото татуиране), който обикновено се прави след 30-40 дни тъй като пигментът е на растителна основа и цветът се получава наситен чрез ретуширане.


От мен зависи веждите да бъдат изработени качествено, но дали ще останат такива зависи от поддръжката в последствие, защото тя не е само до първоначалното зарастване, а и в последствие изисква грижа.

от Вили Чанева (vili the makeup artist) 22.04.2019

Категория "Микроблейдинг"

две поставени едно до друго изображения на вежди преди и след очертаване и изграждане с тушСнимка на засмяно момиче, на чието лице се виждат линииите от първоначалното измерване на веждите, което освен много индивидуален процес е и много важна фаза на микроблейдингаВили опъва леко кожата за да намали широчината на разреза и да осигири максималната му точностВили опъва леко кожата за да намали широчината на разреза и да осигири максималната му точност по време на туширанетоВили опъва леко кожата за да намали широчината на разреза и да осигири максималната му точност по време на туширанетоВили опъва леко кожата за да намали широчината на разреза и да осигири максималната му точност по време на туширанетоСнимка в близък план на перфвектно направена вежда, на която ѝ личи всяко "косъмче"Снимка в близък план на перфвектно направена вежда, на която ѝ личи всяко "косъмче"вежди след микротатуирането, които изглеждат зачервени от манипулациятадве поставени едно до друго изображения на вежди преди и след очертаване и изграждане с тушвежди след микротатуирането, които изглеждат зачервени от манипулацията
две поставени едно до друго изображения на вежди преди и след очертаване и изграждане с туш

вежди преди и след очертаване и изграждане

две поставени едно до друго изображения на вежди преди и след очертаване и изграждане с туш

вежди преди и след очертаване и изграждане

две поставени едно до друго изображения на вежди преди и след очертаване и изграждане с туш

вежди преди и след очертаване и изграждане